Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Δια... βηματοδότης

Καλέ, τι πράγμα είναι αυτό στο ΠΑΣΟΚ…! Όλοι αριστερά…! Θα την μπατάρουν τελικά τη βάρκα. Μόλις κατάλαβαν ότι είχαν κεντράρει πολύ δεξιά κι έχαναν από τα αριστερά, είπαν να το γυρίσουν. Τελικά για όλα έφταιγαν οι «άλλοι»! Ποιοι είναι όμως αυτοί οι άλλοι; Οι «βενιζελικοί» ή οι «Παπανδρεικοί»;
Ποιοι θα «την κάνουν» με ελαφρά πηδηματάκια, αν βγει ο Γιωργάκης πάλι αρχηγός; Και ποιοι, αν βγει ο Βαγγέλης; Λέτε να φύγει ο Σκανδαλίδης;
«Γιώργο άλλαξέ τα όλα, τώρα» λέμε, τέλος!… Του το ’παν μια του το ’παν δυο του το ’παν χίλιες δεκαδυό. Εκείνος ακόμη αναρωτιέται «τι να σημαίνει «τώρα», άραγε»; Πείτε το βρε παιδιά αγγλιστί, μήπως και το καταλάβει επιτέλους….

Καλέ, εσείς καταλάβατε γιατί έφυγε ο Καρφίτσας; Αφού ο Δήμαρχος είχε όλα αυτά τα προσόντα και ο αντιδήμαρχος ήθελε τόσα να του πει και να τον στηρίξει στο έργο του, όπως ομολόγησε όταν γύρισε, γιατί έφυγε άραγε;
Για όλα έφταιγαν οι προηγούμενοι πάντως. Αυτό το έχουμε χωνέψει. Μας το έχουν πει σε όλους τους τόνους. Το ξέραμε, βρε ότι έκαναν πολλά λάθη οι προηγούμενοι, γι’ αυτό σας ψήφισε ο λαός για να διορθώσετε τα λάθη… 400.000 ευρώ χρωστάτε η ΔΕΠΑΛ όταν ο λαός αποφάσισε να στείλει τον Παλαιολόγο στα έδρανα της αντιπολίτευσης. 3 εκατομμύρια χρώσταγε η ΔΕΠΑΛ όταν ο Ρούσσαρης αποφάσισε να διεκδικήσει τη Νομαρχία. Πόσα θα χρωστάει η ΔΕΠΑΛ όταν ο Τσιφής θα πρέπει να παραδώσει τα ηνία στον επόμενο που θα είναι και πιο διευρυμένος; (Λόγω Καποδίστρια 2)
Ε, πόσα;

Καλέ, που ζούμε; Τι χάλι είναι αυτό στο Συνοικισμό της Θήβας; Οι Άθλιοι του Ουγκώ ζούσαν σε … μεζονέτες! Και όχι τίποτε άλλο αλλά παραμονεύουν και αρρώστιες!

Ενεργειακή Βοιωτία, όλε! Η μισή Βοιωτία έχει ήδη μολυνθεί από το εξασθενές χρώμιο και άλλα τινά, που θα βγουν αργότερα στη δημοσιότητα. Η άλλη μισή περιμένει την ενεργειακή της …ανάπτυξη…! Λίγο οι ανεξέλεγκτες τοποθετήσεις ανεμογεννητριών, λίγο το διοξείδιο του θείου και τα άλλα συναφή αέρια, λίγο τα απόβλητα και η υπερβολική χρήση των υδάτινων πόρων και του θαλάσσιου ύδατος του Κορινθιακού, λίγο τα πλοία μπες βγες στα λιμάνια. Πού θα πάει… Θα καταστραφεί και η άλλη μισή…!
Πού είναι ο Πλούταρχος, που είναι ο Επαμεινώνδας, μονάχοι πια έχουμε απομείνει…! (κατά το γνωστό Αννιτοπάνιο ασματάκι «Πού είναι ο Βάγκνερ πού είναι ο Πουτσίνι;»)



Ενημερωτικόν Σημείωμα: ΔΙΑβηματοδότης είναι μια από τις στήλες μου στην Εβδομαδιαία Εφημερίδα ΔΙΑΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

anemos είπε...

poy einai ore h ekklisia tis patridas elladas????
kala oi politikoi, ma toytoi anti na alilotrogonte giati den voithane...
efoson mporoun...