Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Το μέλλον καίγεται...

Το ανθρώπινο είδος, όλο κι επεκτείνεται, όλο και αποκτηνώνεται, όλο και ξεχνιέται μέσα στο εφήμερο κέρδος, μέσα στην στιγμιαία ηδονιστική συμπεριφορά με παραμέτρους σαδομαζοχιστικές!

Η αδιαφορία και η ναρκισσιστική αυτοϊκανοποιητική συμπεριφορά του ανθρώπινου είδους δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε απόλυτα προβλεπόμενα αποτελέσματα.
Οι μεμονωμένες φωνές αλλά και οι ομαδικές δράσεις αντιμετωπίζονται, αρκετά συχνά, ως γραφικές φιγούρες με ουτοπιστικές απαιτήσεις, ωστόσο όλο και πληθαίνουν.

Πυρκαγιές.


Κι αν δεν μπορούμε να προστατέψουμε επαρκώς τα δάση μας, που είναι πηγές ζωής για μας και τα παιδιά μας, θα μπορούσαμε ίσως, ακολουθώντας άλλες πολιτικές απέναντι τους και καλλιεργώντας τον σεβασμό και την αγάπη γι΄ αυτά, να αποτρέψουμε εκείνα τα αρρωστημένα μυαλά που θυσιάζουν στο βωμό των κερδών τους, τις ζωές των μελλούμενων γενιών.

Τι θα πούμε άραγε στις επόμενες γενιές;

Δεν προβλέψαμε ότι θα έρθετε μετά από μας;


Όχι, βέβαια!

2 σχόλια:

o βασιλιάς του δάσους είπε...

poso dikeo exeis aderfe...ma kai kapote tha prepei na ksipnisoume..

den paei alo etsei kai alios..o planitis gh argopetheni..oxi mono to ti tha poume sta paidia mas..ma kai ti tha ta taisoume..ta panta einai petalagmena..trofima xoris sperma..
i paidia apo to feggaraki mou lampro..egeinei xristemporiki kai kirile logon..me apotelesma i simerini neolea na min gnorizi oute tin leksi..to ti tha pei ellhnas.

sinexise to ergo sou..poli oreo to post sou...se evala ligg sto dasos.
na eisai kala.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μου άρεσε πολύ το κείμενό σου. Ιδιαιτέρως αριστερό και τοσο πραγματικό.